Корабель для космічних туристів SpaceshipTwo вперше було піднято в повітря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корабель для космічних туристів SpaceshipTwo вперше було піднято в повітря

Казна та Політика
885
Компанія Virgin Galactic провела перше льотне випробування SpaceshipTwo - корабля для космічних туристів. Про це повідомляє AFP.
Випробування, під час якого SpaceshipTwo був піднятий в повітря літаком-носієм WhiteKnightTwo, проходило на полігоні в пустелі Мохаві, штат Каліфорнія.
В заяві, поширеній Virgin Galactic, сказано, що перший політ, який тривав всього декілька хвилин, пройщов успішно.
Нагадаємо, корабель SpaceShipTwo вперше був показаний в Нью-Йорку в січні 2008 року. У грудні того ж року пройшли перші льотні випробування літака-носія WhiteKnightTwo.
В грудні минулого року компанія Virgin Galactic вперше продемонструвала корабель публіці.
Virgin Galactic планує провести перший суборбітальний політ SpaceshipTwo в кінці 2010 - на початку 2011 року. Всього компанія розраховує побудувати п'ять ракетопланів і літаків-носіїв.
Перший приватний ракетоплан SpaceshipTwo, розробку якого фінансує британський бізнесмен Річард Бренсон, призначений для здійснення суборбітальних (заввишки близько ста кілометрів над Землею) космічних польотів. Планується, що до висоти близько 16 кілометрів SpaceshipTwo підніме літак-носій WhiteKnightTwo, а далі ракетоплан відстикується і вирушить в самостійний політ, тривалістю близько двох годин.
SpaceShipTwo зможе прийняти на борт одночасно шістьох туристів, кожному з яких подорож обійдеться в 200 тисяч доларів.
Запуски SpaceShipTwo здійснюватимуться з космодрому в Нью-Мексико. Тривалість польоту складе дві з половиною години, причому понад п'ять хвилин пасажирам доведеться провести в невагомості.
Станом на березень 2010 року, місця на ракетоплані забронювали понад 330 осіб.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас