УКАБ: Закупівельні ціни на молоко в Україні зрівнялися з європейськими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКАБ: Закупівельні ціни на молоко в Україні зрівнялися з європейськими

Аграрний ринок
1006
В Україні в першому кварталі 2010 року закупівельна ціна на молоко від сільгосппідприємств майже зрівнялася з середньою ціною на молоко в країнах Євросоюзу. Про це повідомили в асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) із посиланням на дані Держкомстату і об'єднання "Європейські виробники молока" (EDF).
Відзначається, що тоді як ціна на молоко в Європі зросла в середньому на 3% і в основному за рахунок підвищення закупівельної ціни у Франції, в Україні вона збільшилася в середньому на 5% і склала 3,1 грн./кг. Це складає відповідно 28,22 євроцента в порівнянні з 28,51 євроцента за 1 кг молока сорту "екстра" в Європі. При цьому в березні в Україні спостерігається подальше незначне підвищення цін на молоко як від сільгосппідприємств, так і від господарств населення.
"На жаль, розраховувати на те, що даний рівень цін на молоко в Україні зберігатиметься і надалі, досить складно. Особливо зважаючи на той факт, що на світовому ринку вже спостерігається зниження цін на молочні продукти", - відзначила експерт аграрних ринків УКАБ Інна Ільєнко. "Незважаючи на обережно-оптимістичні прогнози міжнародних експертів стосовно поступового відновлення світового попиту на молочні продукти, якщо зниження цін на молочну продукцію в світі та Європі буде й надалі, можна чекати зниження цін на молоко і в Україні", - додала вона.
При цьому відзначається, що в сусідній Білорусі, зважаючи на останнє підвищення цін на молоко на 10%, ціна на молоко сорту "екстра" складає 2,75 грн./кг у еквіваленті, на молоко вищого і першого сорту - 2,16 грн. і 2 грн. відповідно.
"Враховуючи актуальні ціни на молочну сировину в Україні, національній молокопереробній промисловості може бути складно надалі витримувати конкуренцію на світових ринках молокопродукції", - підкреслили в УКАБ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас