Україні загрожує дефіцит виноматеріалів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україні загрожує дефіцит виноматеріалів

Аграрний ринок
175
Останні аналізи термічних пошкоджень виноградної лози в Україні під час зимових заморозків показали сильне вимерзання великої кількості виноградників
У зв'язку з цим в поточному році на внутрішньому ринку передбачається дефіцит виноматеріалів. Про це повідомили в Асоціації “Виноградарі і винороби України” (АВВУ), посилаючись на дані Інституту виноградарства і виноробства ім. Таірова.
На підставі результатів останніх досліджень (від 19 березня 2010 р.) пошкоджень виноградної лози в результаті сильних заморозків цієї зими в Україні було встановлено, що вимерзла набагато більша кількість виноградників, ніж спочатку передбачалося.
Так, за даними АВВУ, термічні пошкодження центральних і заміщаючих бруньок виноградної лози дуже значні в Миколаївській, Херсонській і Одеській областях.
Аналізи показують: найбільш постраждали від морозу сорти “Мерло” (загибель центральних бруньок 80 - 100%, заміщаючих - 37-88%), “Аліготе” (87-100% і 49-88% відповідно), “Шардоне” (87-99% і 53-76% відповідно).
“Експерти Асоціації вивчають ситуацію, що на сьогодні склалася в галузі, проте вже сьогодні можна точно сказати, що Україна в 2010 році відчуватиме дефіцит виноматеріалів”, - повідомили в АВВУ.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас