Фінал Євро-2012 може відбутись тільки в 6 містах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фінал Євро-2012 може відбутись тільки в 6 містах

422
Керівництво УЄФА з питань Євро-2012 не виключає, що в разі невчасної підготовки якогось із стадіонів, фінальна частина турніру відбудеться в шести містах.
Про це сказав директор УЄФА з питань Євро-2012 Мартін Каллен (Martin Kallen) в інтерв'ю польському виданню Futbol News (www.futbolnews.pl), повідомляє інтернет-сайт "Євро-2012" в п'ятницю.
Він зазначив, що основні проблеми, пов'язані з будівництвом стадіонів, стосуються українського Львова і польського Вроцлава.
"Ми не дуже стурбовані з приводу Вроцлава. Зовсім інші проблеми у Львові. Там будівництво значно відстає. Проблематичним є питання фінансування. Зараз настав останній момент (для вирішення питання), інакше стадіон не буде завершений вчасно", - сказав Каллен.
Він висловив сподівання на своєчасне завершення підготовки об'єктів чемпіонату, проте підкреслив, що кількість приймаючих міст може бути зменшена.
"У нас є план "Б" - проведення Євро в шести містах. Ми не приймали жодних рішень, але один з варіантів передбачає скорочення до шести стадіонів", - поділився директор УЄФА з питань Євро-2012.
Як повідомлялося, в квітні 2007 року Україна і Польща виграли конкурс на право проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. В Україні матчі планується провести в Києві, Донецьку, Львові і Дніпропетровську, в Польщі - у Варшаві, Гданську, Вроцлаві і Познані. Кожна країна має ще по два резервні міста для проведення чемпіонату: Одеса і Харків - в Україні, Краків і Хожув - в Польщі.
Як повідомлялося, виконком УЄФА на засіданні 13 травня 2009 року в Бухаресті підтвердив проведення матчів Євро-2012 року в Києві, а також в чотирьох польських містах - Варшаві, Вроцлаві, Познані і Гданську.
Київ підтверджений як місто для проведення матчів групової стадії, чвертьфіналу і півфіналів. Водночас фінал Євро-2012 відбудеться в Києві лише в разі, якщо в місті будуть створені відповідні умови на стадіоні, в інфраструктурі аеропорту, транспорті і проживанні гостей.
Три інших українських міста - Донецьк, Львів, Харків, - приймуть матчі групового етапу також в разі створення для цього аналогічних відповідних умов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас