Російська церква просить уряд РФ дозволити хімзаводам України купувати газ безпосередньо в Газпрому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Російська церква просить уряд РФ дозволити хімзаводам України купувати газ безпосередньо в Газпрому

Енергетика
1492
Московський патріархат звернувся до уряду Росії з клопотанням про надання українським хімічним підприємствам можливості безпосередньо купувати газ в "Газпрому" (РТС: GAZP) та інших російських компаній.
Відповідне прохання міститься в переданому в "Інтерфакс-релігія" (www.interfax-religion.ru) листі глави синодного Відділу по взаєминах Церкви і суспільства протоієрея Всеволода Чапліна на адресу голови ради директорів "Газпрому", першого віце-прем'єра Віктора Зубкова.
В ньому, зокрема, йдеться, що приводом для звернення став лист, що надійшов на ім'я патріарха Кирила від глави Союзу хіміків України Олексія Голубова з проханням сприяти наданню такої можливості.
В цьому зв'язку отець Всеволод попросив В.Зубкова "звернути увагу" на позицію О.Голубова, "зважаючи на істотну допомогу, яку надають Українській православній церкві Московського патріархату підприємства хімічної промисловості України".
Як пояснив агентству священик, "досить часто надходять клопотання на ім'я святійшого патріарха про те, щоб органи влади різних країн взяли до уваги ті чи інші прохання, і такого роду клопотання синодний відділ взаємин Церкви і суспільства направляє у відповідні органи влади, з тим щоб вони знали про потреби і побажання авторів звернень".
В свою чергу відповідальний секретар експертної ради "Економіка і етика" при патріарху Павло Шашкін заявив, що в даний час багато хімічних підприємств України "простоюють, люди сидять без роботи внаслідок відсутності можливості безпосередньо співробітничати з російськими підприємствами в плані переробки газу".
Наразі постачання газу хімпідприємствам України здійснює в основному НАК "Нафтогаз України", яка купує газ у "Газпрому".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас