Lehman: Непередбачений прибуток Barclays склав 13 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Lehman: Непередбачений прибуток Barclays склав 13 млрд дол

Казна та Політика
334
Збанкрутілий американський банк Lehman Brothers сьогодні звинуватив Barclays Capital Inc в отриманні непередбаченого прибутку у розмірі $13 млрд від угоди з придбання брокерського підрозділу холдингу восени 2008 року, повідомляє Reuters.
Згідно із документами, представленими Манхеттонському суду в справах про банкрутство, дохід Barclays від придбання “дочки” Lehman Brothers склав $13 млрд. (8,5 млрд фунтів), тоді як британський банк заявив про дохід в $4,2 млрд.
Холдинг оголосив про своє банкрутство в середині вересня 2008 року. Брокерський підрозділ Lehman був в поспіху проданий Barclays, причому фактична сума на $1,85 була меншою прописаної в договорі, складеному через тиждень.
Крім цього, адвокати Lehman стверджують, що колишні співробітники холдингу, що перейшли на роботу в Barclays забезпечили знижку у розмірі $5 млрд від $70-мільярдної балансовій вартості цінних паперів американського банку.
Таким чином, Barclays отримав непередбачену вигоду, і приховав її від регуляторів. Lehman також стверджує, що топ-менеджмент недоотримав близько $450 млн. преміальних, обумовлених в угоді між фінансовими інститутами.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас