США заморозили рахунки підконтрольного ХАМАСу банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США заморозили рахунки підконтрольного ХАМАСу банку

Казна та Політика
231
Міністерство фінансів США 18 березня заморозило активи Ісламського національного банку (Islamic National Bank), розташованого в секторі Гази, а також телеканалу Аль-Акса.
Про це говориться в офіційному прес-релізі відомства. Громадянам США також заборонено переказувати будь-які кошти на рахунки даних компаній. У американському Мінфіні вважають, що і банк, і телебачення контролюються рухом ХАМАС, який США відносить до терористичних.
За даними Мінфіну, Ісламський національний банк працює поза легітимною фінансовою системою і не співпрацює з регуляторами Палестинської автономії. Відділення Ісламського національного банку в секторі Гази відкрилося в квітні 2009 року.
В прес-релізі міністерства фінансів наголошується, що лише в травні 2009 року офіс ХАМАСу в Газі розмістив на рахівницях в Ісламському національному банку 1,1 мільйона євро, які потім використовувалися для виплати зарплат членам військового крила ХАМАСу, що відкрили рахунки у фінансовій організації.
Що стосується Al-Aqsa, то цей телеканал, за даними США, використовується для пропаганди ХАМАСу і, зокрема, для залучення в рух молодих людей, які потім можуть стати терористами-смертниками.
ХАМАС визнаний терористичною організацією не лише США, але і Ізраїлем, а також країнами Європейського союзу.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас