Експерт: Подальше підвищення рейтингів України неможливе — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Подальше підвищення рейтингів України неможливе

Казна та Політика
375
Подальше підвищення рейтингів України стане можливим після прийняття державного бюджету на 2010 рік і відновлення кредитної програми МВФ.
Таке припущення висловив старший аналітик компанії Astrum Investment Management Сергій Фурса.
Він зазначив, що поліпшення рейтингів України агентством Fitch Ratings стало другою дією рейтингових агентств після президентських виборів, оскільки минулого тижня Standard&Poor’s підвищило рейтинг держави з "ССС+" до "В-". Аналітик вважає новину від Fitch помірно позитивною для котирувань українського боргу.
"Події, які стали причиною підвищення рейтингу, вже знаходяться в ціні українських єврооблігацій, і дана новина може надати лише додаткове сприятливе тло для покупок в разі зростання інтересу до ринків, що розвиваються", - вважає Фурса.
Нагадаємо вчора міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings поліпшило прогноз рейтингів України з "негативного" до "стабільного". Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітенту України із зобов'язань в іноземній і національній валюті "B-" і короткостроковий рейтинг із зобов'язань в іноземній валюті "B". Країнова межа України підтверджена на рівні "В-".
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас