Google, Intel і Sony об'єднуються для виходу на ринок телемовлення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google, Intel і Sony об'єднуються для виходу на ринок телемовлення

251
Американські корпорації Google і Intel починають співпрацю з японською Sony, аби спільно розвивати платформу Google TV, яка в майбутньому дозволить телеглядачам отримати доступ до інтернет-контенту за допомогою звичайного телевізора, пише газета The New York Times.
Компанії мають намір надати телеглядачам можливість вільного доступу до Інтернету, в тому числі для відвідування сайтів соціальних мереж, мікроблогів і сервісів фото- і відеозображень, наприклад Picasa і YouTube.
Деякі сучасні телевізори і телевізійні абонентські приставки (ТАП), спеціальні пристрої, призначені для підключення телевізора до Інтернету або кабельного мовлення, вже дозволяють глядачам стати користувачами мережі. Проте, зазначають експерти, їх можливості частенько обмежені заздалегідь визначеними сайтами.
Вирішити цю проблему в Google планують за допомогою створення ТАП нового покоління на базі операційної системи Android, вже активно використовуваної в стільникових телефонах і інших мобільних пристроях. Компанія в найближчому майбутньому може відкрити доступ до своєї платформи розробникам програмного забезпечення (ПЗ). Фахівці Google сподіваються, що такий крок дозволить істотно прискорити процес створення нових застосувань, як це раніше сталося з додатками для смартфонів, які можна буде викачувати і використовувати безпосередньо через телевізор.
Корпорація може передати необхідні для роботи дані стороннім програмістам вже в найближчих пару місяців, зазначають джерела, що володіють інформацією. Перші результати дослідів зі створення нового ПЗ можуть з'явитися вже влітку цього року.
За даними джерел, партнери вже звернулися до компанії Logitech, що спеціалізується на розробці пристроїв дистанційного керування комп'ютерами, з пропозицією розробити спеціальний пульт з клавіатурою, призначений спеціально для роботи Google TV.
Новий ТАП буде створений з використанням чіпів Atom від Intel і може бути вбудований безпосередньо в корпус телевізора, виробленого Sony.
Пристрій буде також обладнаний новою пошуковою системою Google Chrome, яка доки не працює в ОС Android.
Як очікується, ТАП від Google буде досить дорогим задоволенням і обійдеться користувачам не менше ніж у $200. За словами засновника і глави компанії Roku Ентоні Вуда, яка виробляє і продає ТАП за ціною $80 за штуку, пристрій від Google пропонує надто багато зайвих функцій, що і призводить до невиправдано високої вартості.
"Коли люди дивляться телевізор, вони хочуть бачити в ньому щось, що призначене для телевізора, їм не потрібний браузер", - вважає Вуд.
Створення нового пристрою може бути вигідне всім трьом учасникам проекту, зазначають аналітики. Google отримає доступ до величезного, абсолютно нового ринку реклами, Intel зможе розширити виробництво мікрочіпів і частково відіграти позиції, здані на цьому ринку іншим виробникам мікрочіпів, а Sony - отримати переваги в запеклій конкурентній боротьбі на ринку телевізорів і розширити аудиторію свого підрозділу кіноіндустрії Sony Pictures.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас