Працівники ДПАУ у Київській обл. з початку 2010 р. вивели з тіньового обігу надходжень на 10 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Працівники ДПАУ у Київській обл. з початку 2010 р. вивели з тіньового обігу надходжень на 10 млн грн

Казна та Політика
227
Працівники ДПАУ у Київській обл. з початку 2010 р. вивели з тіньового обігу надходжень на 10 млн грн. Про це на прес-конференції заявив заступник начальника управління податкової міліції, начальник слідчого відділу податкової міліції ДПА в Київській обл. Андрій Лубяной, передає кореспондент РБК-Україна.
Лубяной зазначив, що з початку 2010 р. податковою міліцією обл. викрито 51 злочин з яких 32 злочини за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. Він також зазначив, що сума нанесеної державі шкоди у зв'язку з заподіяними злочинами сягає понад 65 млн грн. "На теперішній час, вину частини тіньових ділків підтверджено актами документальних перевірок ініційованих слідчими та оперативними співробітниками податкової міліції і винесеними податковими рішеннями - повідомленнями на суму близько 10 млн грн, з яких відшкодовано близько 25% або 2,5 млн грн.
Особливу увагу оперативних та слідчих підрозділів зосереджено на встановленні осіб, причетних до скоєння злочинів особливо тяжких, з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності та повного руйнування створених ними злочинних схем. Всього з початку року до суду направлено справи по 29 злочинах", - зазначив він.
Лубяной зазначив, що з початку року викрито та припинено діяльність двох конвертаційних центрів у Вишгородському і Бориспільському районах. За результатами їх відпрацювання вилучено готівки на загальну суму 5 млн грн, заблоковано грошових коштів на розрахункових рахунках підприємств, які входили до складу конвертаційних центрів - близько 500 тис. грн.
Лубяной також зазначив, що з початку року з незаконного обігу вилучено товарно-матеріальних цінностей на загальну суму 5,5 млн грн, в тому числі лікеро-горілчаної продукції на - 1,5 млн грн. Виявлено 11 підпільних цехів, з яких 5 - по виробництву алкогольної продукції. За викритими фактами порушено 7 кримінальних справ.
Лубяной також повідомив, що з початку 2010 р. припинено незаконну діяльність інтерактивного клубу, який займався гральним бізнесом.
В свою чергу, начальник відділу внутрішньої безпеки при ДПА в Київській обл. управління внутрішньої безпеки ДПА України Олег Гаркуша зазначив, що з початку поточного року порушено дві кримінальні справи проти працівників ДПА за фактом отримання хабара, проведено 14 службових перевірок, а також порушена 1 кримінальна справа по факту використання підробленого диплому про отримання вищої освіти працівником органу ДПС ДПА у Київській обл.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас