Фонд Dubai World готує для своїх кредиторів "чесні" пропозиції з реструктуризації заборгованості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд Dubai World готує для своїх кредиторів "чесні" пропозиції з реструктуризації заборгованості

253
Фонд Dubai World готує для своїх кредиторів "чесні" пропозиції з реструктуризації заборгованості. Голова дубайського Вищого фіскального комітету шейха Ахмеда Бін Саїда Аль-Мактума заявив про швидке вирішення боргового конфлікту, пише РБК daily.
Ніяких деталей високопоставлений чиновник не надав, проте вже 17 березня радіостанція Al Arabiya з посиланням на анонімні джерела повідомила, що основним кредиторам буде запропоновано погодитися на семирічну розстрочку.
На сьогоднішній день обсяг заборгованості Dubai World складає близько 26 млрд дол., значна частина з яких належить європейським, зокрема британським, банкам. У обмін на проявлене терпіння Dubai World готова навіть обслуговувати свій борг по ставці, прив'язаній до LIBOR. Конкретний рівень ставки не уточнюється.
Чутки про швидке врегулювання ситуації з боргами Dubai World позитивно позначилися на місцевому фондовому ринку - вартість акцій дубайських компаній досягла двомісячного максимуму. "Первинна реакція світової спільноти на фінансові проблеми емірату Дубай була посилена побоюваннями, пов'язаними з недоліком прозорості місцевого ринку, а також сумнівами з приводу відповідності місцевих цін ринковим. Проте якщо запропонований план реструктуризації виявиться реалістичним і ефективним, вартість місцевої нерухомості може знов різко зрости", - пояснив управляючий директор i-analysis training Леслі Аткінсон-Болдуін.
Але чекати, що успішна реструктуризація боргу Dubai World вирішить всі проблеми, що існують в ОАЕ, не варто. "Чутки з приводу Dubai World дійсно позитивно позначилися на динаміці місцевого фондового ринку, проте мова не йде про швидке відновлення економіки цілого емірату. Проблеми Dubai World, а також низки місцевих позичальників в сукупності з непростою обстановкою на кредитному ринку загальмують відновлення економіки в 2010 г.", - сказав аналітик IHS Global Insight Брайан Пламондон.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас