Житель Запоріжжя раптово заборгував банку 50 тис. грн через викрадений паспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житель Запоріжжя раптово заборгував банку 50 тис. грн через викрадений паспорт

665
У фінансову кабалу 58-річний житель Хортицького району потрапив сам того не знаючи. Чоловік дуже здивувався, коли отримав від одного із запорізьких банків повідомлення про заборгованість з кредиту на суму більше 50 тис. грн, адже кредитів він ніколи не брав, і товарів в кредит теж...
На комбінатора, який загнав запоріжця в кредитний кут, вийшли після того, як в міліцію звернулися родичі чоловіка.
"Як стало відомо, в жовтні 2007 року "боржник" зі своїм тоді ще 34-річним приятелем влаштували удома посиденьки із спиртним. Після пристойної дози спиртного господар заснув, а його гість тим часом вкрав у нього паспорт України та ідентифікаційний код. Вже наступного дня зловмисник поміняв в паспорті фотографію і відправився в найближчий магазин побутової техніки. Там купив в кредит ноутбук вартістю 8 тис. грн. На наступний ранок ноутбук був проданий на ринку за півціни. Після всіх махінацій, приятель знову змінив фото в паспорті і непомітно підкинув його господареві", - повідомляє сьогодні, 16 березня, ЦОС ГУМВС в Запорізької області.
За майже 2,5 роки і накопичилася заборгованість з кредиту в банку у розмірі більше 50 тис. грн., про яку господар паспорта і не знав.
Дільничні інспектори Хортицького району прийшли до магазину, де був куплений ноутбук, разом з потерпілим. На паспорті господаря і на документах кредитора правоохоронці побачили дві різні фотографії. З'ясувалося, що під час оформлення кредиту клієнта сфотографували в магазині для отримання кредиту. Спочатку чоловіка на фотографії впізнав дільничний, а потім і сам потерпілий. Затримали 36-річного фахівця з підробки документів за місцем проживання.
Зараз відносно затриманого порушено дві кримінальних справи за ст. 357 (викрадання, привласнення документів, заволодіння ними шляхом шахрайства) і ст. 358 (підробка документів, друку, штампів, використання підроблених документів). Слідство продовжується.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас