Голова МВФ: Обмінний курс китайського юаня сильно занижений — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова МВФ: Обмінний курс китайського юаня сильно занижений

Валюта
566
Китайський юань є серйозно недооціненою валютою, заявив сьогодні глава Міжнародного валютного фонду Домінік Стросс-Кан. Виступаючи перед Європейським парламентом, керуючий директор МВФ заявив, що деякі азійські валюти зараз мають дуже низький курс і особливо це стосується юаня.
Однак Домінік Стросс-Кан попередив, що незбалансованість обмінних курсів не має бути названа головною причиною всіх економічних проблем і що країнам слід також зайнятися питаннями власної конкурентноздатності.
Сьогодні Китай заявив, що він не вагатиметься в питанні прихильності стабільному обмінному курсу після того, як Конгрес США виступив із погрозою ввести мита на китайські товари доти, доки КНР не дозволить юаню зміцнитися до природних значень. Уряд Китаю в черговий раз відкинув звинувачення, що Китай навмисно утримує курс юаня на низькому рівні, аби стимулювати експорт.
"Ми виступаємо проти надмірного акценту на підвищенні курсу юаня, - заявив чиновник міністерства торгівлі КНР в інтерв'ю Reuters, відповідаючи на питання з приводу американського законопроекту про мита. - Обмінний курс юаня не є чарівним засобом для вирішення проблем глобальних економічних дисбалансів". У Женеві високопоставлений китайський дипломат сказав, що американські законодавці несправедливо звинувачують Пекін в своїх бідах. "Вони не повинні вирішувати свої економічні проблеми шляхом пошуку козлів відбувайл в Китаї", - зазначив Хе Яфей, новий посол Піднебесної в Організації Об'єднаних Націй.
Учасники ринків упевнені, що в найближчих 12 місяців підвищення курсу національної валюти КНР чекати не варто. Професор University of International Business and Economics Дін Чжіцзі вважає, що "шантаж США" відносно китайської валютної політики контпродуктивний. "При такому тиску з боку Штатів будь-яка зміна валютної політики КНР буде сприйнята і владою, і громадянами Піднебесної як поступка американським політикам. Це неприйнятно", - вважає професор.
Сьогодні до прохань США скорегувати курс юаня приєднався і Світовий банк. У своїй доповіді СБ рекомендує владі КНР обрати жорсткіший монетарний курс і підвищити обмінний курс юаня. Це, на думку Світового банку, дозволить китайському уряду краще управляти інфляційними чеканнями і обмежити ризик виникнення більбашок на ринках активів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас