Президент РФ Медведєв приїде до України 17-18 травня 2010 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент РФ Медведєв приїде до України 17-18 травня 2010 р.

Казна та Політика
362
Президент Російської Федерації Дмитро Медведєв прибуде до Києва 17 травня. Відповідна домовленість була досягнута під час телефонної розмови Президента України Віктора Януковича з Президентом Російської Федерації Дмитром Медведєвим, повідомляє прес-служба глави української держави.
Під час розмови було також погоджено питання синхронізації проведення військових парадів Перемоги. Нагадаємо, що з такою ініціативою - провести військові паради 9 травня в один і той же час у кожній державі - під час офіційного візиту до Москви виступив Президент України. Ініціатива отримала підтримку в Кремлі, що було підтверджено під час сьогоднішньої телефонної розмови.
Сторони також ухвалили рішення, що 8 травня глави держав разом зустрінуть потяг Перемоги у Москві, яким прибудуть на парад ветерани Великої Вітчизняної війни.
Під час розмови Президентів України та Росії також йшлося про прийняте рішення стосовно трансляції каналу УТ-1 на територію Росії.
Нагадаємо, 5 березня ц.р. Янукович після зустрічі з російським президентом у Москві заявив, що Медведєв відвідає Україну для участі у засіданні українсько-російської міждержавної комісії в першому півріччі 2010 р. "Я сподіваюся, що під час засідання міждержавної комісії та офіційного візиту в Україну Президента Росії в першому півріччі 2010 р. ми почнемо на практиці вирішувати наші проблемні питання", - сказав він.
Медведєв, у свою чергу, повідомив тоді, що Росія і Україна продовжать консультації щодо перебування Чорноморського флоту РФ в Севастополі. "Ми домовилися, що всі консультації на підставі діючих угод, укладених у 1997 р., будуть продовжені", - сказав він. Також Медведєв повідомив, що він і Янукович дали доручення урядам двох країн обговорити співпрацю у сфері ПЕК.
Медведєв також висловив думку, що з обранням нового Президента в Україні "чорна смуга" у відносинах між Москвою і Києвом закінчиться, і вони наберуть якісно нового характеру. "Сподіваюся, що з Вашим приходом, Вашою роботою в якості Президента ми вийдемо на зовсім нові умови співпраці", - підкреслив глава російської держави.
За його словами, від успіху нового українського Президента залежить просування однієї з найближчих Росії держав. "Я дуже розраховую, що відносини між нашими країнами отримають якісно іншу динаміку, будуть засновані на добрих почуттях і прагматизмі", - відзначив Медведєв.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас