Бенкендорф призначений президентом НТКУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бенкендорф призначений президентом НТКУ

549
Президентом Національної телерадіокомпанії України (НТКУ) призначений Єгор Бенкендорф. Про це повідомив сьогодні на брифінгу віце-прем'єр-міністр України Володимир Семиноженко, передає кореспондент РБК-Україна.
Крім того, як повідомило джерело в Кабміні, уряд призначив виконуючим обов'язки голови Держкомтелерадіо Олександра Курдиновича.
Напередодні заступник голови Адміністрації Президента України Ганна Герман не виключила, що Кабмін України 17 березня призначить Єгора Бенкендорфа президентом Національної телекомпанії України. "Я думаю, що, якщо Кабмін завтра прийме це рішення, то Єгор Бенкендорф буде президентом НТКУ. Це надзвичайно симпатична людина, він професіонал високого класу і він, наскільки я знаю, не задіяний ні в яких корупційних схемах", - сказала вона.
Бенкендорф народився 14 лютого 1974 р. в Києві. Закінчив Київський державний інститут культури (режисер театрального колективу) і курси операторської майстерності (оператор). З 1997 р. працював на телеканалі "Інтер", починав з посади адміністратора. Генеральний продюсер телеканалу, директор компанії "Inter Media Production" (входить до групи компаній "Інтер" і створює для каналу телесеріали і художні фільми), продюсер студії документальних фільмів "07 Продакшн", заступник директора студії "Пірат Продакшн".
Нагадаємо, 15 березня ц.р. написав заяву про відставку президент НТКУ Василь Ілащук. Разом з президентом НТКУ заяви про звільнення написали перший віце-президент НТКУ Михайло Кобля, віце-президент НТКУ Андрій Чернюк, радник президента НТКУ Тарас Ткаченко.
Варто відзначити, в квітні 2009 р. ВР не прийняла в цілому закон №3140 "Про внесення змін до закону України "Про телебачення і радіомовлення", яким передбачалося, що керівництво НТКУ і Національної радіокомпанії України призначається на посаду і звільняється з посади Верховною Радою за пропозицією не менше як однієї третини народних депутатів. Згідно з діючою редакцією закону, керівництво цих компаній призначається на посаду і звільняється з посади Президентом України за пропозицією парламенту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас