Тігіпко: Перегляд макропоказників України на 2010 р. вимагатиме ще певного часу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Перегляд макропоказників України на 2010 р. вимагатиме ще певного часу

483
Уряд України на засіданні в середу розглянув прогнозні макропоказники розвитку країни в 2010 році, проте їх остаточне затвердження вимагатиме ще певного часу, повідомив журналістам віце-прем'єр Сергій Тігіпко.
"Ми подамо для Кабміну три сценарії: оптимістичний, песимістичний і базовий", - оповіді він.
На його думку, озвучені прем'єром темпи зростання економіки в 7-8% щороку для поточного року ближче до оптимістичного сценарію.
С.Тігіпко відмовився називати які-небудь інші цифри, підкресливши, що необхідно ще "три-чотири дні" для підготовки макропрогнозів.
Він додав, що при цьому буде врахована світова кон'юнктура, зокрема прогноз цін на основні позиції експорту і імпорту України.
Кажучи про підготовку проекту держбюджету, віце-прем'єр також повідомив, що поки що рано давати точні його оцінки. Проте він відзначив, що утримати дефіцит держбюджету-2010 в межах 3-4% від валового внутрішнього продукту буде дуже складно.
Коментуючи співпрацю з Міжнародним валютним фондом, віце-прем'єр повідомив, що в даний час в Києві працюють два фахівці технічної місії МВФ, а терміни візиту основної місії ще не визначені.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас