ЄІБ оголосив про надання Україні кредиту в обсязі 100 млн євро на розвиток малих та середніх підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄІБ оголосив про надання Україні кредиту в обсязі 100 млн євро на розвиток малих та середніх підприємств

Кредит&Депозит
557
Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) оголосив про надання Україні кредиту в обсязі 100 млн євро, гроші підуть на розвиток малих та середніх підприємств. Про це повідомляє представництво ЄС в Україні.
Кошти надано в рамках кредитної лінії, яку ЄІБ наприкінці минулого року узгодив із українським комерційним банком "Форум". Ще 100 млн євро (у рамках кредитної лінії з банком "Укрексімбанк") буде надано після підписання відповідної угоди між двома фінансовими установами.
Обидва кредити виділено в рамках спеціального інструменту підтримки малих та середніх підприємств (МСП), що його було створено минулого травня на саміті Східного партнерства.
Нагадаємо, що 2009 р. рада директорів ЄІБ схвалила надання двох кредитних ліній на підтримку малих та середніх підприємств в Україні. Загальна сума кредитів - 200 млн євро. Одну угоду вже підписано з комерційним банком "Форум" (100 млн євро); іншу планується підписати з державним банком "Укрексімбанк " (100 млн євро).
Нагадаємо також, що від початку своєї діяльності в Україні (2006 р.), обсяг кредитних коштів, які ЄІБ надав Україні, сягнула 465 млн євро.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас