ЛСОУ підтримує зміни по ОСЦПВ.підтримує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛСОУ підтримує зміни по ОСЦПВ.підтримує

584
Ліга страхових організацій України (ЛСОУ) підтримує зміни, що стосуються обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності (ОСЦПВ). Рішення про це було прийнято на спільному завданні ради і президії ЛСОУ, яке відбулося 11 березня 2010 р., повідомляє прес-служба Ліги.
Мова йде про встановлення обов'язкових лімітів відповідальності страхового платежу та коригуючих коефіцієнтів за договорами ОСЦПВ. Зокрема, ліміти відповідальності збільшуються до величини 50 тис. грн і 100 тис. грн, базовий тариф встановлюється на рівні 180 грн.
Також, члени ради та президії Ліги підтримали внесення змін до Ліцензійних умов здійснення ОСЦПВ. Відповідно до проекту Держфінпослуг "Про деякі питання здійснення обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів" термін дії ліцензії на ОСЦПВ при першому одержанні становить п'ять років, при повторному отриманні - ліцензія безстрокова.
На засіданні затверджено Положення про єдину централізовану базу даних з обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності. Тепер страхові компанії, що пропонують цей вид страхування, будуть ділитися інформацією про діючі і припиненних договорах ОСЦПВ, по яким сталися страхові випадки, застрахованих транспортних засобах та їх власників, а також проведених виплатах та регресних позовів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас