Китайські продавці реклами вимагають компенсації від Google — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські продавці реклами вимагають компенсації від Google

612
Рекламні агенти (реселери), які співробітничають з Google в Китаї, вимагають від компанії пояснень і внесення ясності щодо майбутнього їх партнерського бізнесу. Тривалі переговори між керівництвом Google і урядом Китаю з питання фільтрації пошуку призвели до того, що рекламні партнери пошукового гіганта опинилися в підвішеному стані. Вони не знають, що буде з їхнім бізнесом завтра і що можна пропонувати клієнтам.
Офіційні реселери Google в Китаї (це більше 20 агентств) опублікували на сайті центрального телеканалу Китаю CCTV, офіційний лист Джону Лью, віце-президентові Google з продажів у Китаї. У своїй заяві реселери розповіли, що зазнають великих труднощів, втрачаючи гроші, клієнтів і співробітників через невизначеність, що склалася в очікуванні останнього слова Google. Зараз реселери Google хочуть лише знати, чи залишається пошуковий гігант, чи покидає китайський ринок.
В своєму зверненні реселери ставлять низку цілком конкретних запитань, наприклад, їх цікавить, як відшкодовуватимуться витрати рекламодавцям, які заздалегідь сплатили свої кампанії в Google, якщо компанія припинить свою діяльність в Китаї.
Крім того, реселери повідомляють Google, що йому доведеться нести відповідальність у тому числі за те, що на реселерські компанії чекає банкротство і ліквідація. Представники Google підтвердили, що лист від китайських реселерів отримано і розглядається керівництвом компанії.
В січні компанія Google зробила заяву про те, що була піддана витонченій кибератаці, організованій в Китаї і націленій на відбір персональних даних прибічників демократичних реформ в країні, які акаунти на Google. У відповідь Google відмовився піддавати цензурі результати пошуку на Google.cn, як того вимагає уряд Китаю.
Китайська влада повідомляє, що Google досі не присилав офіційних документів, які необхідні для припинення всіх операцій компанії в Китаї.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас