"Газпром" отримав ліцензію на видобуток газу в Болгарії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" отримав ліцензію на видобуток газу в Болгарії

Енергетика
194
Болгарський газовий трейдер “Овергаз”, половина в якому належить “Газпрому”, отримав ліцензію на розробку блоку газових родовищ “Провадія” на сході Болгарії.
Тільки на початковому етапі російський концерн має намір інвестувати в проект 4 мільйони євро.
Запаси і перспективні обсяги видобутку природного газу на “Провадії”, де працюватиме консорціум на чолі з “Овергаз”, не повідомляються.
До консорціуму, окрім “Овергазу”, входять британська компанія JKX Oil & Gas, що займається розробкою нафтогазових родовищ в Росії, в Україні і США, а також “дочка” болгарської компанії Aurelian Oil & Gas - Balkan Explorers. Їх частки в консорціумі становлять 64, 18 і 18 відсотків відповідно.
Новий проект зміцнить становище “Газпрому” на болгарському ринку. Зараз “Овергаз” постачає Болгарії більше половини всього споживаного країною палива. Крім того, російська монополія планує підписати з Болгарією угоду за проектом “Південний потік”.
Болгарія в 2008 році, за даними довідника ЦРУ з країн світу (CIA Factbook), зайняла 74 місце за обсягом видобутку природного газу (218 мільйонів кубометрів) і 38 місце з імпорту.
В 2009 році загальний обсяг постачань газу до Болгарії склав 2,5 мільярда кубометрів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас