МВФ, СБ і Єврокомісія готуються до аудиту економіки України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ, СБ і Єврокомісія готуються до аудиту економіки України

Казна та Політика
585
На сьогоднішній день Міжнародний валютний фонд (МВФ), Світовий банк (СБ) і Європейська Комісія вивчають можливість проведення аудиту діяльності Національного банку України і урядів Юлії Тимошенко і Віктора Януковича в 2008-2009 і 2006-2007 роках, відповідно.
Про це УНІАН повідомив екс-веце-прем'єр-міністр України Григорій Немиря.
"Ми направили відповідні звернення в ці організації. Можливість проведення аудиту доки вивчається. Питання серйозне і вимагає часу", - сказав Немиря.
Як повідомляв УНІАН, 4 березня ц.р. тоді ще віце-прем'єр-міністр Григорій Немиря повідомив, що на засіданні Кабінету міністрів 2 березня було прийнято рішення звернутися до Міжнародного валютного фонду, Світового банку і Європейської Комісії з проханням організувати аудит діяльності Національного банку України і урядів Юлії Тимошенко і Віктора Януковича.
За словами Немирі, Тимошенко обговорила можливість проведення такого аудиту 25 лютого ц.р. під час зустрічей з верховним представником ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон і радником президента США з питань нацбезпеки Джеймсом Джонсом і отримала підтримку з їх боку.
9 березня Президент України Віктор Янукович під час вручення державних премій ім. Тараса Шевченка в Каневі пообіцяв оприлюднити інформацію про реальний стани економіки держави. "Я обов'язково оприлюдню інформацію, яка у нас буде зібрана разом з міжнародним аудитом, відносно ситуації в країні", - сказав він.
15 березня Президент доручив уряду Миколи Азарова почати підготовку до міжнародного аудиту в Україні.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас