Експерт: Найближчим часом золото знову подорожчає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Найближчим часом золото знову подорожчає

Банківські метали
670
Найближчим часом можна буде знову спостерігати подорожчання золота на світовому ринку.
Такий прогноз озвучив в коментарі агентству УНІАН перший заступник голови правління "Брокбізнесбанку" Володимир Скидан.
За його словами, зростання долара можна чекати, навіть не дивлячись на різке зниження його вартості минулого тижня, оскільки долар США почав поступово втрачати свої позиції проти основних валют. "Крім того, заява Китаю про зниження ним покупки золота, можливо, має інший підтекст", - вважає експерт. Ймовірно, припускає він, це була спроба знизити ціну для покупки Китаєм цього металу на нижчих рівнях.
Як зазначив Скидан, "протягом минулого тижня була спроба золота зайняти впевнене місце на високому рівні, але зберегти його доки не удалося". Основною передумовою до зниження ціни була технічна фіксація прибутку багатьма трейдерами. Також свою роль в зниженні ціни на золото зіграло заяву Китаю.
За інформацією експерта, в період з 9 по 12 березня золото показало змішану динаміку. Ціна з початку тижня була зафіксована на рівні 1137 доларів за тройську унцію, в середині тижня вона опустилася до рівня 1102 доларів, а в кінці тижня скорегувалась на рівень 1113 доларів. Ціни на золото на українському ринку варіювалися в таких межах: 294-289 грн. за грам в злитках від 100 до 1000 грамів.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас