Індекси Європи впали в понеділок на 0,6-1%, подешевшали акції ВНР, Deutsche Telekom — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індекси Європи впали в понеділок на 0,6-1%, подешевшали акції ВНР, Deutsche Telekom

Фондовий ринок
116
Європейські фондові індекси знизилися в понеділок на 0,6-1% на побоюваннях, що Китай зробить нові кроки для охолодження економіки, повідомило агентство Bloomberg.
Зведений індекс найбільших підприємств регіону Dow Jones Stoxx 600 опустився за підсумками торгівельної сесії на 0,7%.
За прогнозами аналітиків Morgan Stanley, можна чекати неодноразового підвищення норми банківського резервування в КНР, найближче з яких має відбутися незабаром. Крім того, експерти чекають підвищення процентної ставки в Китаї вже в квітні.
На цьому фоні впали ціни на мідь і, відповідно, котирування акцій гірничодобувних компаній. Так, папери ВНР Billiton і Rio Tinto подешевшали до закриття ринку на 1,5% і 1,4% відповідно. Ринкова вартість Xstrata скоротилася на 3%.
"На минулому тижні ринки рухалися вгору і тепер вирішили передихнути, щоб оцінити, наскільки ралі було виправданим, - відзначає аналітик Semper Constantia Privatbank Філіпп Музіл. - Побоювання, що Китай може вилучити ліквідність з економіки, також впливають на настрої інвесторів. Нам потрібен новий каталізатор у вигляді звітності компаній або макроекономічних даних".
Негативно вплинула на ринок також заява міжнародного рейтингового агентства Moody's про те, що США і Великобританія близькі до втрати кредитних рейтингів вищого рівня "AAA", оскільки істотно зросла вартість обслуговування їхнього боргу.
Уряди цих двох країн повинні щонайшвидше знизити борговий тягар, але при цьому не підірвати економічне зростання надмірно поспішною реалізацією exit strategy, вважає керуючий директор по суверенних ризиках Moody's Пьер Кайто.
Вартість паперів Deutsche Telekom опустилася за підсумками торгів на 1% після погіршення аналітиками BOFA Merrill Lynch рекомендацій для акцій німецької компанії до "нижче за ринок" з "нейтрально". На думку експертів, американський підрозділ Deutsche Telekom - T-Mobile USA - і німецький бізнес у сфері фіксованого зв'язку зіткнуться з "складним періодом".
Акції французької перестрахувальної компанії Scor подешевшали на 1,3%. Згідно з прогнозом Scor, її доподаткові витрати, пов'язані з землетрусом в Чилі, можуть досягти 95 млн євро. Експерти BNP Paribas знизили рекомендації для паперів компанії до "нейтрально" з "вище за ринок".
Ринкова вартість BT Group зросла на 1,1%. Аналітики Citigroup поліпшили рекомендації для паперів найбільшої британської телефонної компанії до "купувати" з "продавати".
15 з 18 основних фондових індексів країн Західної Європи впали в понеділок.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас