Облікову ставку в США, мабуть, не мінятимуть до листопада, тому що прогнози розвитку економіки посередні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Облікову ставку в США, мабуть, не мінятимуть до листопада, тому що прогнози розвитку економіки посередні

Кредит&Депозит
504
Три кандидатури, які президент США Обама напевно пропонуватиме до складу ради керівників Федеральної резервної системи, допоможуть її голові Бену Бернанке спланувати припинення рекордного фінансового стимулювання і зміцнити банківський нагляд і захист споживачів. Про це пишуть в Bloomberg.
Дженет Єллен, економіст, яка очолює Федеральний резервний банк Сан-Франциско, вибрана Обамою заступником голови ФРС. Сара Блум Раскін, член Мерілендськой комісії з фінансового регулювання, і Пітер Даємонд, професор економіки Масачусетського технологічного інституту, мають заповнити дві вакансії в раді керівників ФРС. Єллен і Даємонд можуть допомогти Бернанке визначитися, коли саме слід піднімати облікову ставку з теперішнього рекордно низького рівня, а Раскін привнесе свій досвід в регуляторних питаннях.
"Чи потребує Бернанке допомоги в пошуку стратегії відходу (від фінансового стимулювання)? Звичайно, так", - говорить Л.Гремлі, колишній управляючий ФРС. - "Рада управляючих ФРС має досить багато роботи в багатьох сферах навіть за нормальних обставин".
Управляючі ФРС відповідальні за визначення монетарної політики як члени Федеральної комісії з відкритих ринків (ФКВР) з правом голосу, як і президент Федерального резервного банку Нью-Йорка. Останні 11 голів Федеральних резервних банків входять до складу ФКВР з правом голосу по черзі.
ФКВР наступного разу збиратиметься 16 березня, і, схоже, залишить облікову ставку без змін до листопада, виходячи з посередніх прогнозів економістів цього місяця. ФРС звела ставку майже нанівець - до 0,25% - в грудні 2008 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас