Нацбанк визначив низку пільг для банків, які кредитують товаровиробників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк визначив низку пільг для банків, які кредитують товаровиробників

Кредит&Депозит
756
Національний банк України своєю постановою №115 від 5 березня 2010 року визначив низку пільгових норм для банків, які кредитують товаровиробників.
Вказаним документом вносяться зміни до постанови Нацбанку №328 від 3 червня 2009 року і №650 від 3 листопада 2009 року.
"… Банки, які здійснюють кредитування товаровиробників, отримують право на застосування пільгових норм під час класифікації кредитних операцій з позичальниками - товаровиробниками і розрахунку нормативу адекватності регулятивного капіталу/платоспроможності (Н2)", - йдеться в супровідному листі, який регулятор направив комерційним банкам разом з текстом постанови.
Також в постанові №115 дано визначення товаровиробника. У Нацбанку встановили, що товаровиробником може вважатися суб'єкт господарювання, зокрема, в якого отриманий від реалізації власної продукції валовий прибуток (для підприємців - обсяг виручки) понад 75% загальної суми валового доходу (виручки) за умови використання у виробничому процесі виробничих потужностей, сировини, матеріалів, робочої сили, технологічних процесів тощо. Все це має бути підтверджено податковою або фінансовою звітністю суб'єкта господарювання.
Постанова №115 набирає чинності з дня її підписання.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас