Укрексімбанк залучає нові джерела фінансування для інвестиційних проектів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрексімбанк залучає нові джерела фінансування для інвестиційних проектів

Фондовий ринок
127
Підписано угоду про співробітництво з Екпортно-імпортним банком Китаю
Днями в Укрексімбанку представники спеціальної робочої групи у складі фахівців Укрексімбанку та Експортно-імпортного банку Китаю підписали Рамкову угоду про співробітництво між Експортно-імпортним банком Китаю та ВАТ “Державний експортно-імпортний банк України”. Домовленість щодо підписання угоди була досягнута у лютому п.р. під час візиту до КНР у складі урядової організації голови правління ВАТ “Державний експортно-імпортний банк України” п.Сорокіна О.М.
Укладання такої міжбанківської угоди дасть можливість розпочати співробітництво з китайською стороною на довгостроковій основі як у сфері експортного фінансування, так і у сфері міжнародного банківського кредитування, у тому числі організації та участі у синдикованих банківських кредитах за інвестиційними проектами, які є предметом спільної зацікавленості сторін, а також започаткувати співпрацю між обома державними банками й в інших напрямках, пов’язаних із розвитком спільної діяльності, як от обмін досвідом, проведення семінарів, бізнес-форумів тощо.
За словами голови правління Укрексімбанку Олександра Сорокіна, пріоритетними напрямками в сфері міжнародної діяльності банку є подальше збільшення обсягу залучення іноземних кредитних ліній, реалізація і впровадження спільних з міжнародними фінансово-кредитними установами кредитних програм і продуктів, організація фінансування кредитних та інвестиційних проектів. На сьогоднішній день Укрексімбанк визнаний багатьма іноземними експортними кредитними агенціями в якості безпосереднього позичальника/гаранта за середньо- та довгостроковими ресурсами, завдяки чому банку доступні кредитні ресурси провідних фінансових інститутів Німеччини, Угорщини, Данії, Чехії, Канади. Крім цього, Ексімбанк США також готовий розглядати кредитні проекти, представлені Укрексімбанком спільно з українськими позичальниками.
Довідка.
ВАТ «Державний експортно-імпортний банк України» заснований 3 січня 1992 року, перереєстрований у відкрите акціонерне товариство 18 вересня 2000 року. 100% акцій банку належать державі. За розмірами статутного фонду, власних коштів, активів та прибутку Укрексімбанк входить до групи найбільших банків України. Банк обслуговує значну частину зовнішньоекономічної діяльності українських підприємств та на сьогодні залишається лідером у сфері міжнародного кредитування та розвитку міжнародних фінансових відносин між Україною та іноземними країнами-кредиторами. В коло партнерів банку за зовнішніми угодами входять консорціум німецьких банків ФРН АКА (членами консорціуму є більше 50 найбільших банків Німеччини), Асоціація французьких банків (об”єднує 18 провідних банків), Ексімбанк США, Японський банк міжнародного співробітництва, група італійських кредитних інститутів на чолі з компанією Efibanka SpA.
На сьогоднішній день Укрексімбанк пропонує повний спектр якісних банківських послуг, пов’язаних із залученням, наданням, управлінням та супроводженням іноземних кредитів (експортних, фінансових, синдикованих) та супутні послуги в залежності від потреб клієнтів.
Експортно-Імпортний Банк Китаю, м. Пекін, був створений 26 квітня 1994 року на підставі спеціального рішення Державної Ради КНР і на 100% є власністю держави. Це один із трьох політичних банків Китаю, головним завданням якого є проведення державної політики індустріалізації, здійснення міжнародної торгівлі і надання політично-орієнтованої фінансової підтримки експорту засобів виробництва (продукція машинобудівної, електронної промисловості та повні комплекти устаткування). Експортно-Імпортний Банк Китаю є єдиною призначеною Державною Радою установою, яка надає іншим країнам урядові пільгові середньо- та довгострокові кредити.
За матеріалами:
Укрексiмбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас