Спільна прес-конференція керівництва Пенсійного фонду України та ПриватБанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спільна прес-конференція керівництва Пенсійного фонду України та ПриватБанку

Фондовий ринок
194
5 листопада 2002 року в Луцьку відбулась прес-конференція керівництва Пенсійного фонду України та ПриватБанку, яку було присвячено аналізу досвіду впровадження системи банківського пенсійного обслуговування. Виступаючи перед журналістами, перший заступник голови Правління Пенсійного фонду України Анатолій Сорокін зазначив, що сьогодні Пенсійний фонд вирішує непросте завдання щодо фінансування виплат пенсій, соціальної допомоги та реформування системи пенсійного та соціального забезпечення. Одним із важливих кроків на шляху реформування системи пенсійного забезпечення, за словами голови Пенсійного фонду, є впровадження банківського пенсійного обслуговування. Так, за даними Анатолія Сорокіна, станом на 1 жовтня 2002 року пенсії через установи банку отримують 1 мільйон 635 тисяч, або 13,1% українських пенсіонерів. З початку року їхня кількість зросла на 330 тисяч, що дало змогу Пенсійному фонду зекономити на послугах пошти майже 26 мільйонів гривень. Саме тому з боку Пенсійного фонду України такі програми завжди мали всебічну підтримку, оскільки окрім створення кращих умов для обслуговування пенсіонерів, Фонд має можливість економити чималі кошти на послугах пошти, направляючи ці кошти на підвищення розміру пенсій.
Найбільш популярним отримання пенсій через банки є у Києві – там пенсійні рахунки мають понад 30% пенсіонерів, за ним йдуть Дніпропетровська та Донецька області – 19%. У Пенсійному фонді кажуть, що на сьогодні право виплачувати пенсії отримали 45 вітчизняний банків, із яких тільки 8 – на рівні всієї держави. За словами Анатолія Сорокіна, поки що до Пенсійного фонду не надходило жодного нарікання з боку пенсіонерів щодо роботи банків. Найбільш активно розвиває систему банківського пенсійного забезпечення ПриватБанк. Зокрема, досвід роботи ПриватБанку свідчить, що небайдужий підхід до проблем пенсіонерів, створення системи виплат, яка враховує потреби людей, і є саме тими чинниками, які дозволяють успішно просувати програму банківського пенсійного обслуговування.
За словами першого заступника голови Правління ПриватБанку Миколи Давидова, у ПриватБанку отримують пенсію 340 тисяч пенсіонерів. Але комплексна програма пенсійного обслуговування ПриватБанку – це не лише своєчасна виплата пенсій та високий рівень обслуговування пенсіонерів. Сьогодні банк активно впроваджує програми щодо створення дисконтної мережі для власників пенсійних пластикових карток, які мають можливість оплачувати товари та послуги із відчутними знижками у більше ніж 1 600 торгівельних підприємствах по всій Україні, серед яких більшість – продуктові магазини та аптеки. Також банк у жовтні почав впровадження системи нарахування кредитних лімітів на пенсійні пластикові картки, що дає змогу пенсіонерам позичати, в разі необхідності, гроші в борг у банку за пільговими ставками. І такою послугою вже користуються понад 15 тисяч клієнтів пенсійної програми банку.
Як зазначив заступник голови Правління ПриватБанку Юрій Кандауров, Сьогодні клієнти банку можуть отримувати свою пенсію, відкривши у ПриватБанку пенсійний рахунок або пенсійну пластикову картку. Відкриття рахунку або пенсійної картки є безкоштовним для клієнта, а переваги системи банківського пенсійного обслуговування очевидні: пенсія нараховується у перші числа місяця, а отримати свої гроші пенсіонер можу будь-коли у кожному із 1 340 відділень банку по всій Україні, а також у понад 1 650 пунктах видачі готівки та 515 банкоматах, якщо він має пенсійну картку. Окрім того, власники карток можуть розраховуватися ними за товари та послуги у більше ніж 18 тисяч торгівельних точок. І зрештою, кожний пенсіонер має можливість отримати додатковий дохід – на залишки коштів на пенсійних рахунках та пенсійних картах ПриватБанк нараховує процентний доход, яких є рівний дохідності строкових депозитів, а проценти нараховуються щомісяця. Також ПриватБанк намагається надати посильну допомогу пенсіонерам, проводячи регулярні розиграші призів серед пенсіонерів в усіх регіонах країни. Черговий таких розіграш відбувся у Луцьку, за результатами якого було розіграно 1500 призів по 20 гривень, а також 10 призів по 2002 гривні.
За матеріалами:
ПриватБанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас