“Яндекс” розробив власний антивірус — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

“Яндекс” розробив власний антивірус

382
Компанія “Яндекс” розробила власний антивірус, який перевірятиме веб-сторінки, використовуючи поведінкові алгоритми
При спробі перейти на таку сторінку система попередить користувача про можливі небезпеки. За статистикою “Яндекса”, близько 8 відсотків користувачів розкривають такий блок-попередження. Менше половини відсотка, не дивлячись на попередження, перейде на заражений сайт. Крім того, власники сайтів, зареєстровані в сервісі “Яндекс.Вебмайстер”, отримають сповіщення про зараження їх ресурсу.
Пошуковий робот “Яндекса” обходитиме сторінки в індексі, імітуючи дії користувача. Потенційно небезпечними вважатимуться сторінки, на яких без відома користувача викачуються або виконуються програми і скрипти. Сервіс, запущений в тестовому режимі, всього за п'ять днів роботи дозволив збільшити кількість виявлених шкідливих сторінок на 9 відсотків. Всього в лютому 2010 року в антивірусній базі “Яндекса” налічувалося 400 тисяч сторінок.
З травня 2009 року “Яндекс” співпрацює з американською антивірусною компанією Sophos. Механізм Sophos Anti-Virus Interface використовується для перевірки веб-сторінок на наявність шкідливих програм і блоків.
Обидва антивірусних механізми доки працюватимуть паралельно. Близько 34 відсотків шкідливих сторінок виявлятиметься обома системами. Як повідомила “Ленте.ру” прес-служба “Яндекса”, ефективність нового механізму при вірусних епідеміях з новими, ще не внесеними до баз шкідливими програмами, в 10-11 разів вища, ніж в старого.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас