ЛСОУ заявляє про дискримінацію українських страховиків з боку посольств деяких країн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЛСОУ заявляє про дискримінацію українських страховиків з боку посольств деяких країн

349
Ліга страхових організацій України (ЛСОУ) звернулась до Кабінету міністрів України із заявою про наявність фактів дискримінації українських страховиків.
Як повідомляється в прес-релізі ЛСОУ, приводом для звернення стали скарги страховиків і їх клієнтів, що повідомляють про позбавлення права вільного вибору українських страхових компаній, акредитованих при посольствах країн Європейського Союзу.
Як повідомлялося, посольство Чеської Республіки в Україні оприлюднило на офіційному сайті вимоги до страхового полісу. За ними, з 1 січня 2010 року для отримання довгострокової візи більше 90 днів і дозволу на довгострокове перебування в цій країні необхідно укладати страхові договори із страховою компанією, уповноваженою діяти на території Чехії. Їх список додавався. Крім того, заявник зобов'язаний надати підтвердження про платіж за страхування в розмірі, вказаному на страховці. При цьому на сайті дипломатичного представництва міститься офіційний перелік страхових компаній за поданням страхових медичних полісів для подорожей до країн Шенгенської зони, Швейцарії і Ліхтенштейну.
В зв'язку з цим ЛСОУ заявляє: таке врішення посольства викликало стурбованість українських страхових компаній. "До того ж, - цитується в прес-релізі президент ЛСОУ Наталія Гудима, - подібні дії диппредставництва фактично створили ексклюзивні і максимально комфортні умови для комерційної діяльності компаній-резидентів Чехії, штучно обмеживши права українських страховиків".
Крім того, на думку Гудими, це не відповідає нормам закону "Про страхування", в ст. 42 якого вказується про недопустимість укладання на території України договорів страхування з іноземними страховиками.
ЛСОУ підкреслює, що дії посольства Чешкої Республіки в Україні також суперечать Декларації ООН про принципи міжнародного права. За цим нормативним документом, країна-член ООН не повинна втручатися в справи, що входять в компетенцію якоїсь іншої держави.
"Але, найголовніше, - зазначає Гудима, - в ситуації, що склалася, порушуються права громадян України-споживачів послуг на вільний вибір страхової компанії".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас