Аграрії вимагають терміново врегулювати фінансування АПК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аграрії вимагають терміново врегулювати фінансування АПК

Аграрний ринок
301
Аграрії України вимагають від Президента, прем'єр-міністра і Верховної Ради терміново врегулювати фінансування агропромислового комплексу. Про це говориться у зверненні учасників Аграрного форуму України, опублікованому в газеті "Голос України".
Учасники форуму закликають владу терміново визначитися з обсягами державної бюджетної підтримки на 2010 рік і коштами для компенсації банківських ставок з отриманих кредитів вз врахуванням законів України, вирішити питання фінансового забезпечення сільськогосподарських і фермерських господарств для проведення весняно-польових робіт, а також удосконалити систему оподаткування сільгоспвиробників і прийняти необхідні заходи для переходу на єдиний податок з розрахунку на 1 га землі.
Також аграрії просять зміцнити фінансово Аграрний фонд України, виділивши з держбюджету 2 млрд. грн., і почати укладання форвардних контрактів на закупівлю зерна урожаю поточного року.
Крім того, вони просять забезпечити постачання сільськогосподарським підприємствам за фіксованими цінами пального і мінеральних добрив через Аграрний фонд, не допустити різкого зростання цін на ці види продукції, а також прийняти урядове рішення зі створення Державного (іпотечного) аграрного банку.
"Вимагаємо державної бюджетної підтримки в забезпеченні рівня цін на продукцію, який гарантуватиме прибутковість і подальший розвиток галузі, перш за все - молочного і м'ясного скотарства, технологічного переоснащення діючих і будівництва нових ферм і комплексів; виділення довгострокових пільгових кредитів і бюджетних коштів для часткового здешевлення будівництва таких об'єктів; переведення бюджетної підтримки в скотарстві з розрахунку на одну корову і на гектар землі для всіх категорій господарств; організації закупівлі вершкового масла і сухого молока за стабільними цінами до Аграрного фонду".
Також аграрії виступають за відміну рішення уряду відносно регулювання відпускних цін для опту на соціально значимі види продовольчих товарів.
Звернення підписане за дорученням учасників першого Аграрного форуму України головою Аграрного союзу України Юрієм Карасиком.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас