Уорен Баффет занепокоєний низьким рівнем споживчої активності у США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уорен Баффет занепокоєний низьким рівнем споживчої активності у США

Казна та Політика
527
Американський мільярдер Уоррен Баффет заявив, що економіка США пройшла гірший етап кризи, але стикається з проблемою нерівномірного відновлення, оскільки споживачі зберігають суворий контроль над своїми витратами.
"Ми пережили Перл-Харбор, - сказав Баффет в понеділок в інтерв'ю на каналі CNBC. - Ситуація розвивається в хорошому для нас напрямі і ми виграємо цю війну". Глава Berkshire Hathaway проте з розчаруванням відзначив обережність, що зберігається у споживачів. За його словами, головною причиною тут служать масштабні витрати на медицину і охорону здоров'я, що є національним лихом і що "пожирають економіку зсередини".
Торкаючись ситуації з фондовим ринком, Баффет також був скупий на оптимістичні оцінки. На його думку, повільне поліпшення економіки доки не призвело до підвищення привабливості акцій компаній і від фондового ринку можна чекати швидше чергового падіння.
Баффет вважає, що спад на ринку нерухомості в США закінчиться не раніше 2011 р. - попит на будинки ще довго не відповідатиме пропозиції. "Протягом року перед нами стоятимуть проблеми сектора нерухомості. Ціни, звичайно, залишаться набагато нижчими за цінові рівні "бульбашок", і на кожного продавця або кредитора, що зазнають від цього збитків, знайдеться покупець, який захоче отримати вигоду", - зазначив мільярдер.
Чистий прибуток Berkshire Hathaway в 2009 р. склав більше $8 млрд. У 2010 р. Баффет зробив ставку на залізничний транспорт. Вже відомо, що бізнесмен збирається купити американську компанію Burlington Northern Santa Fe. за $8 млрд.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас