Vanco та "Лукойл" відкрили значні поклади газоконденсату і нафти на шельфі Гани — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Vanco та "Лукойл" відкрили значні поклади газоконденсату і нафти на шельфі Гани

Енергетика
465
Компанія Vanco Ghana Ltd. (Vanco) у співпраці з компанією Lukoil Overseas Ghana Ltd. і Національною нафтовою корпорацією Гани (Ghana National Petroleum Corporation (GNPC) заявили про відкриття значних запасів вуглеводнів на структурі Дзата (Dzata) блоку Сарі Three Points Deep Water, розташованого в глибоководній частині шельфу Республіки Гани. Відкриття вуглеводнів підтверджене результатами досліджень, отриманих при бурінні свердловини Дзата, - 1 (Dzata-1) на території блоку Сарі Three Points Deep Water, повідомляє прес-служба Vanco.
Свердловина Дзата-1 (Dzata-1) пробурена на морській глибині 1878 м на відстані приблизно 75 км. від берегової лінії в південній частині блоку Сарі Three Points Deep Water на території басейну Tano Республіки Гани. Загальна глибина свердловини становить 4433 м, а на глибині 3653 м від рівня моря була виявлена вуглеводневонасичена колона загальною потужністю 94 м, що містить нафтогазовий поклад багатопласту ефективною потужністю 25 м. Основний піщаний колектор містить газ і легку нафту на глибині 3663-3690 м. В даний момент свердловина заглушена і законсервована до подальшого вивчення і остаточної оцінки запасів вуглеводнів.
Свердловина Дзата-1 пробурена за допомогою напівзанурювальної платформи для глибоководного буріння п'ятого покоління Sedco 702, оснащеної системою динамічного позиціювання. Дана свердловина є першою на виділеному для пошукових робіт блоці Сарі Three Points Deep Water . Загальна площа блоку складає 5164 кв. км., глибина морського дна на даній ділянці становить від 200 до 3000 м.
1 квітня 2009 р. уряд Республіки Гани, Національна нафтова корпорація Гани (Ghana National Petroleum Corporation (GNPC), Vanco Ghana Ltd. і Lukoil Overseas Ghana Ltd. підписали нову угоду про спільний видобуток і розділ вуглеводнів на території блоку Сарі Three Points Deepwater, яку було ратифіковано парламентом країни 30 червня 2009 р.
Частка в проекті компанії Vanco складає 28,34%, частка компанії "Лукойл" становить 56,66%. Частка Національної нафтової корпорації Гани - 15% з можливістю подальшого придбання ще 5% при комерційній експлуатації родовищ.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас