Баффет запропонував новий метод стримування банкірів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет запропонував новий метод стримування банкірів

Казна та Політика
1043
Інвестор-мільярдер Уоррен Баффет запропонував елегантне вирішення складної проблеми крупних банків, які не можна привести до банкрутства. "Оракул з Омахи" наполягає на тому, аби їх керівництво платило за провали фінансової установи з власної кишені, повідомляє CNNMoney.com.
В своєму щорічному листі акціонерам глава Berkshire Hathaway розкритикував величезні виплати банкірам і непідзвітність фінансово-промислових тузів суспільству. Баффет прямо вказує на поведінку банкірів протягом останніх десятиліть. Питання про те, як правильно мотивувати необхідну корпоративну поведінку, було порушене ще в минулому році. Проте всі пропозиції Білого дому виявилися малоефективними.
Тем часом Баффет говорить, що є простіший спосіб обмежити ризиковану поведінку банкірів. Потрібно просто змусити їх розплачуватися за провали фінансових установ з власної кишені. Тобто зробити так, щоб від результатів фінансової установи безпосередньо залежало особисте фінансове становище фінансиста.
Баффет є тримачем контрольного пакету акцій Berkshire і отримує зарплату в розмірі $1млн на рік протягом останніх 25 років. Відтоді як він очолив компанію в 1965 році, її чиста вартість зростала в середньому на 20% на рік. Отже не дивно, коли він демонструє своє презирство відносно банкірів, які щорічно отримували десятки мільйонів доларів, при цьому штовхаючи свої фінансові установи в безодню. Багато хто з цих керівників досі обіймає свої крісла.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас