FT: Shell збирається продати ЗПГ-активи в Європі за 1 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

FT: Shell збирається продати ЗПГ-активи в Європі за 1 млрд євро

Енергетика
303
Одна з найбільших нафтогазових компаній світу Royal Dutch Shell Plc продає частину активів, які не беруть участі в планах подальшого розвитку концерну, щоб допомогти профінансувати програму капітальних інвестицій обсягом $28 млрд на 2010 рік, пише Financial Times із посиланням на джерела, близькі до переговорів.
В тому числі Shell має намір продати європейський бізнес по зріджуванню газу, операція, як очікується, принесе їй не менше 1 млрд євро. EBITDA підприємства склала в 2009 році близько 120 млн євро.
Інтерес до операції, як повідомили джерела FT, проявили крупні інвестиційні фірми, що спеціалізуються на викупі компаній (buy-out funds), включаючи Axa Private Equity, Bain Capital і PAI. Крім того, очікуються пропозиції від СМС Capital Partners і Carlyle Group. За словами аналітиків, привабливість підприємств по зріджуванню газу для інвесткомпаній пов'язана зі стабільним обсягом продажів і низькою конкуренцією в галузі.
Організатором операції виступає Credit Suisse. Попередні пропозиції приймаються до 22 березня.
Передбачається, що викуп ЗПГ активів Shell в Європі стане однією з найбільших операцій в нафтогазовому секторі з початку фінансової кризи.
Всього цього року Shell має намір залучити $2-3 млрд за рахунок продажу активів, включаючи нафтопереробні і розподільні підприємства в Європі. Крім того, обговорюється продаж старих нафтогазових родовищ в Північному морі і Нігерії, проводиться аукціон з продажу мережі заправних станцій в 17 африканських державах.
Плани реструктуризації Shell передбачають також повне згортання операцій в Швеції.
В 2005 року Shell відмовилася продати глобальний бізнес ЗПГ за 2,5 млрд євро, заявивши, що ціна не відповідає реальній вартості активів. Два роки тому концерн продав по частинах підприємства по зріджуванню газу і дистрибуції ЗПГ в Іспанії, Швейцарії, Німеччині, Чехії та Болгарії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас