Найбільші світові спекулятивні фонди грають на обвал курсу євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші світові спекулятивні фонди грають на обвал курсу євро

Валюта
9724
Найбільші світові спекулятивні фінансові фонди об'єднали свої зусилля з тим, щоб викликати падіння обмінного курсу євро до паритетного з доларом рівня. Про це повідомила із посиланням на власні джерела американська газета Wall Street Journal Europe, що виходить в Євросоюзі.
За її даними, глави найбільш потужних фондів, включаючи Джорджа Сороса, проводять зараз в Нью-Йорку регулярні зустрічі, під час яких обговорюють сценарії подальшого розвитку подій на світовому валютному ринку. При цьому більшість з них має стратегію на обвал курсу євро, передає ІТАР-ТАРС.
Видання відзначає, що політика цих організацій виключно агресивна і на кожен власний долар, поставлений проти євро, вони залучають 20 дол. короткострокових кредитів. В результаті значна частина світового валютного ринку, добовий обсяг операцій на якому досягає 3 трлн дол., зараз грає проти єдиної європейської валюти, підкреслює Wall Street Journal Europe.
Газета наводить слова одного з фінансистів, згідно з яким подальші події на світовому фінансовому ринку можуть розвиватися за сценарієм 2008 р, коли стався крах приватних банків Bear Stearns і Lehman Brothers, проте їхнє місце займуть відповідно Греція і Португалія - найслабші на сьогоднішній день ланки зони євро.
Вчора на валютному ринку Євросоюзу за один євро давали 1,3602 долара.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас