Два російські банки втратили ліцензії через нестачу капіталу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два російські банки втратили ліцензії через нестачу капіталу

Казна та Політика
351
Банк Росії відкликав ліцензії дві ліцензії в комерційних банків. Права на здійснення банківської діяльності втратили іжевський "C-банк" і московський "Вест", повідомляється в прес-релізі ЦБ. У банках призначена тимчасова адміністрація.
Обидва банки були в десятій сотні за обсягом активів у рейтингу російських кредитних установ. При цьому "С-банк" входив до системи страхування вкладів. Загальний обсяг депозитів фізосіб у ньому складав 46 мільйонів рублів. Нагадаємо, відкликання ліцензії є страховим випадком, тож АСВ зобов'язане виплатити всім вкладникам компенсації в розмірі до 700 тисяч рублів.
Ліцензії в банків відкликали через невиконання розпорядження ЦБ про мінімальний розмір капіталу. За новими правилами, з 1 січня 2010 року мінімальний розмір капіталу банків визначений на рівні 90 мільйонів рублів, а з 1 січня 2012-го - на рівні 180 мільйонів рублів. Банки, які не відповідатимуть вимогам ЦБ до достатності капіталу, можуть змінити статус на небанківську кредитну організацію.
За прогнозом АСВ, в 2010 році позбудуться ліцензій 80 російських банків. Приблизно 30 банків втратять ліцензії через те, що не виконають вимоги до мінімального розміру капіталу.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас