Будівництво Nord Stream розпочнеться навесні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво Nord Stream розпочнеться навесні

Енергетика
287
В поширеному декілька годин тому спеціальному прес-релізі Федеральне відомство з морського судноплавства і гідрографії (BSH) Німеччини, повідомило про свою згоду на прокладку 31-кілометрової ділянки нового газопроводу "Північний потік" в німецькій економічній зоні. Згода Федерального відомства з морського судноплавства і гідрографії була останнім документом, необхідним консорціуму Nord Stream для прокладки газопроводу на території Федеральної Республіки.
Як вже повідомлялося, раніше консорціум отримав згоду влади Данії, Швеції і Росії. Останньою перешкодою для початку будівельних робіт є додатковий дозвіл на прокладку газопроводу від фінської влади - принципова згода на його будівництво в економічній зоні Фінляндії вже отримана.
За словами виконавчого директора Nord Stream AG Маттіаса Варніга, який інформував міжнародні ЗМІ, консорціум сподівається заручитися згодою Фінляндії найближчим часом, аби почати будівництво газопроводу вже навесні 2010 року. За планом його перша лінія буде запущена в експлуатацію в 2011 році, друга - роком пізніше.
Пропускна спроможність обох ліній складе 55 мільярдів кубометрів газу на рік.
Як повідомляло раніше агентство dpa, загальна протяжність магістралі, що сполучає Росію і Німеччину по дну Балтійського моря, перевищить 1200 кілометрів, а вартість всього проекту складе 7,5 мільярда євро.
Російський "Газпром", що є одним з найбільших акціонерів консорціуму Nord Stream, вже уклав довгострокові контракти на постачання газу з Німеччиною, Данією, Нідерландами, Бельгією, Францією і Великобританією.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас