У США очікується хвиля злиття на ринку авіаперевезень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США очікується хвиля злиття на ринку авіаперевезень

Казна та Політика
217
Після об'єднання авіакомпаній Delta і Northwest багато експертів заговорили про очікувану хвилю злиття на ринку авіаперевезень США, повідомляє CNNMoney.com.
Аналітики вважають, що небо США переповнене гравцями, що робить цей процес неминучим. "У нас надто багато авіакомпаній і надто багато авіавузлів. У найближчі два роки або п'ять років на ринку залишиться менше авіакомпаній. Це станеться за рахунок злиття або банкротств", - вважає галузевий консультант Рей Нейдл.
Однак не варто чекати, щоб цей процес почався в самий найближчий час. Економічний спад зменшив корпоративні апетити до такого роду операцій. Причина полягає в тому, що ніхто не хоче витрачати гроші на злиття двох авіаперевізників в той час, коли "економіка розвалюється", - вважає Нейдл.
Серед потенційних покупців на активи конкурентів числиться Continental Airlines, яка в поточному році має укласти нові договори зі своїми співробітниками. Авіакомпанія може використовувати цю можливість, щоб здійснити злиття з іншим авіаперевізником. В цьому випадку їй не доведеться переглядати контракти працівників двічі.
При цьому аналітики вказують на великий потенціал об'єднання між Continental і United Airlines, в порівнянні зі злиттям авіаперевізників United Airlines і U.S. Airways. Перша пара вже налагодила партнерство і ділить міжнародний аеропорт Чикаго.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас