Fannie Mae запитало в уряду США ще 15,3 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fannie Mae запитало в уряду США ще 15,3 млрд дол.

Казна та Політика
323
Fannie Mae запитало в Міністерства фінансів США ще 15,3 млрд дол. для підтримки балансу активів і пасивів. З відповідним зверненням керівництво Fannie Mae виступило відразу після публікації невтішних фінансових показників, передає Associated Press.
До кредитної лінії уряду Fannie Mae звертається вже вчетверте. У серпні минулого року іпотечний брокер звернувся до американської влади по допомогу на суму 10,7 млрд дол. за урядовою програмою.
Чистий збиток найбільшої іпотечної компанії США Fannie Mae в 2009 р. склав 72,02 млрд дол., що на 22,5% більше чистого збитку в розмірі 58,78 млрд дол. в 2008 р. Виручка компанії за вказаний період зросла на 29% - до 22,49 млрд дол. (з 17,43 млрд дол.). Такі дані містяться в опублікованому сьогодні звіті компанії.
Чистий збиток компанії в IV кварталі 2009 р. склав 15,17 млрд дол., що на 39,8% менше чистого збитку в розмірі 25,22 млрд дол. роком раніше. Виручка компанії за вказаний період зросла на 2,3% - з 5,63 млрд дол. до 5,76 млрд дол.
Відзначимо, 25 лютого 2010 р. глава Федеральної резервної системи США (ФРС) Бен Бернанке назвав приватизацію одним з можливих варіантів вирішення проблеми іпотечних агентств Fannie Mae і Freddie Mac. Проте ці агентства можуть бути також остаточно націоналізовані, заявив глава ФРС. За його словами, нинішнє становище Fannie Mae і Freddie Mac нестійке, і необхідно визначити статус компаній в довгостроковій перспективі. В даний час ці іпотечні агентства порівнянні з "безгоспною землею", вважає глава ФРС.
Freddie Mac і його "близнюк" - іпотечне агентство Fannie Mae - грають ключову роль в системі житлового кредитування в США. Разом ці дві компанії надали або гарантують близько половини всіх іпотечних кредитів у США на суму в 5,5 трлн дол.
Нагадаємо, восени 2008 р. Міністерство фінансів США оголосило про націоналізацію Fannie Mae і Freddie Mac, які до цього мали статус "підприємств, що спонсоруються урядом". Тодішній міністр фінансів США Генрі Полсон пояснив це нелегке для федеральної влади рішення тим, що "Fannie Mae і Freddie Mac такі великі і пов'язані зі всією фінансовою системою країни, що їх крах призведе до колосальних потрясінь на національному і міжнародному ринках".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас