Угорщина має намір знов націоналізувати авіакомпанію Malev — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Угорщина має намір знов націоналізувати авіакомпанію Malev

Казна та Політика
198
Угорщина має намір знов націоналізувати авіакомпанію Malev, довівши свою частку в ній до 95%, після того, як після майже року переговорів ВЕБ і інші інвестори погодилися поступитися контролем над компанією. Про це повідомили представники угорського уряду.
В тексті угоди вказано, що угорська сторона збільшить капітал Malev на 25,2 млрд угорських форинтів (93,2 млн євро) шляхом вкладання грошей і конвертації боргів у капітал. Це призведе до того, що держава отримає 95% акцій авіакомпанії, тоді як AirBridge, спільно контрольована ВЕБом і угорським інвестором, все ще володітиме 5%, передає Reuters.
За словами представників угорського уряду, пакет акцій, який буде підконтрольний державі, це "можливість компанії проводити фінансово стабільні операції". Передбачається, що в результаті реструктуризації авіакомпанія повернеться до прибутковості не пізніше 2012р.
В той же час в уряді країни уточнили, що "ВЕБ залишиться одним з найбільших кредиторів Malev". Російська сторона також надасть Угорщині банківську гарантію на 32 млн євро і рефінансує борги Malev на вигідніших умовах.
Malev - національна авіакомпанія Угорщини, заснована понад 60 років тому. Авіакомпанія здійснює регулярні пасажирські, вантажні та чартерні перевезення. У повітряному парку Malev 27 літаків. Його основу складають Boeing 737 нового покоління.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас