Держспоживстандарт впродовж 2009 р. забракував 30% продукції, перевіреної в роздрібній торгівельній мережі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держспоживстандарт впродовж 2009 р. забракував 30% продукції, перевіреної в роздрібній торгівельній мережі

205
Інспектори територіальних управлінь з захисту прав споживачів Держспоживстандарту України впродовж 2009 року перевірили в торгівельній мережі товарів, робіт і послуг на загальну суму понад 303,5 млн. грн. Порушення вимог нормативної документації було виявлене під час перевірки товарів і послуг на загальну суму понад 101 млн. грн., що складає 30%. Про це повідомила прес-служба Держспоживстандарту.
В цілому за 2009 рік було перевірено близько 45 тис. підприємств у сфері торгівлі, послуг і ресторанного господарства, 89% з них не дотримувалися вимог законодавства України щодо захисту прав споживачів. Зокрема, було зафіксовано відсутність своєчасної і повної інформації про товари або послуги; реалізація товарів і послуг без відповідних документів; виробництво або реалізація товарів і послуг, які не відповідають вимогам нормативних документів, а також обман покупців і замовників. В цілому було встановлено понад 213 тис. видів порушень.
Спеціалісти територіальних управлінь з захисту прав споживачів минулого року перевірили понад 4951 тонну продовольчих товарів (хлібобулочних, макаронних і кондитерських виробів, цукру, м'ясних, рибних і молочних продуктів, масложирової і плодоовочевої продукції, чаю і кави, продуктів дитячого харчування, а також курячих яєць). Через відсутність загальної інформації про товар і супровідних документів щодо якості і безпеки, невідповідність продукції вимогам нормативних документів і простроченого терміну придатності було забраковано і зняте з реалізації 42% перевірених продовольчих товарів.
Крім того, було перевірено 6,1 млн. одиниць непродовольчих товарів. Забраковано і знято з реалізації - понад 1,3 млн. одиниць товарів (21,3%). Наприклад, під час перевірки майже 31 тис. пар взуття (у тому числі понад 6,5 тис. пар дитячого) було знято з реалізації близько 17 тис. пар перевіреного взуття (54,5%), у тому числі 3,5 тис. пар дитячого.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас