Експерти: Золото може подешевшати наступного тижня через зміцнення долара США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Золото може подешевшати наступного тижня через зміцнення долара США

Банківські метали
565
Ціна золота може знизитися наступного тижня на тлі зміцнення курсу долара США, що викликає скорочення попиту на дорогоцінний метал як альтернативу для інвестування коштів, повідомило агентство Bloomberg.
Одинадцять з 18 або 61% трейдерів, інвесторів та аналітиків, які брали участь в опитуванні агентства, чекають зменшення вартості золота на майбутньому тижні. При цьому п'ять респондентів прогнозують зростання його ціни, і ще дві особи зайняли нейтральну позицію.
В четвер курс американської нацвалюти піднімався відносно євро до максимального рівня за дев'ять місяців на побоюваннях, пов'язаних з можливістю зниження кредитного рейтингу Греції.
"Ми, як і раніше, чекаємо, що долар набирає силу на негараздах єврозони, - відзначає аналітик Standard Bank Уолтер де Вєєт. - Ми чекаємо, що золото залишатиметься під тиском в найближчі тижні".
Минулої п'ятниці більшість аналітиків чекали зниження цін на золото, і їх прогноз виправдався. З початку поточного тижня ціна золота з негайним постачанням на Лондонській біржі металів опустилася на 0,7%, хоча в п'ятницю вона збільшилася на 0,4% - до $1111,05 за унцію.
Тижневий прогноз вартості золота за підсумками опитування агентства виправдовувався за підсумками 173 з 300 тижнів щодо яких він проводився, тобто в 58% випадків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас