Медвєдєв пропонує пом'якшити покарання за економічні злочини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медвєдєв пропонує пом'якшити покарання за економічні злочини

Кримінал
367
Президент Росії Дмитро Медвєдєв пропонує гуманізувати покарання за злочини в економічній сфері.
На зустрічі з підприємцями глава держави нагадав про вже пом'якшену кримінальну політику, коли "підозрюваного або звинуваченого в скоєнні податкових злочинів не можна тепер сходу взяти під варту".
"Це можливо лише в деяких випадках; якщо ж підстав немає, то запобіжними заходами по таких злочинах мають бути або застава, або підписка про невиїзд", - відзначив Медвєдєв.
"Такий порядок треба поширити і на інші злочини у сфері економіки, не пов'язані з насильством, зокрема, злочини, здійснені у зв'язку з підприємницькою діяльністю", - вважає він.
"Пропоную також встановити досить високий розмір застави від 500 тис. рублів до 100 тис. - для кримінальних справ про злочини невеликої і середньої важкості", - сказав президент.
"Вважаю можливим дозволити приймати в заставу як запобіжний захід не лише гроші, але і нерухомість, а також цінні папери - акції та облігації", - відзначив Медвєдєв.
На його погляд, "ці заходи мають послужити декриміналізації нашого суспільства, боротьбі з корупцією, створити сучасну, ефективну кримінальну систему".
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас