Голова Банку Англії попереджає про загрозу банківської кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Банку Англії попереджає про загрозу банківської кризи

Казна та Політика
1014
Голова Банку Англії Мервін Кінг попередив про загрозу нової, більшої банківської кризи, якщо політики і фінансисти не проведуть реформу сектора, яка знизить існуючі ризики. Глава британського центробанку заявив про це, виступаючи в четвер перед членами міжпартійної комісії з реформи банківського законодавства, повідомляє ИТАР-ТАСС.
"Я боюся, що ми просто проведемо дебати, змалюємо альтернативні моделі структури банківського сектора, але нічого так і не буде зроблено, - сказав Кінг. - Це не попередить наступну кризу, і вона матиме ще більші масштаби", - попередив глава Банку Англії.
За його словами, головною небезпекою є те, що в даний час великі банки поєднують в своїй структурі два види діяльності: прийом вкладів в населення і здійснення спекулятивних операцій на фінансових ринках з використанням грошей вкладників. В результаті, аби гарантувати вклади населення, уряди провідних країн світу були змушені надати банкам багатомільярдну допомогу на покриття втрат від ризикованих операцій.
На думку Кінга, державна допомога може вселити в банкірів упевненість, що уряди і в майбутньому прийдуть їм на допомогу, і це може підштовхнути фінансистів до того, аби відновити ризиковані операції.
Глава Банку Англії пропонує розділити найбільші банки, поставивши заслін між сектором роздрібних банківських послуг і ризикованими інвестиційними операціями. Таким чином держава зможе гарантувати вклади, але більше не рятуватиме інвестиційні банки від банкрутства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас