Нацдепозитарій відкликав позов із суду про законність ліцензії депозитарію ВДЦП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацдепозитарій відкликав позов із суду про законність ліцензії депозитарію ВДЦП

Кредит&Депозит
236
Національний депозитарій України (НДУ) відкликав із Окружного адміністративного суду Києва судовий позов про законність отримання конкуруючим Всеукраїнським депозитарієм цінних паперів (ВДЦП, обидва - Київ) ліцензії на здійснення депозитарної діяльності.
Як зазначається в прес-релізі НДУ, Нацдепозитарій, як і раніше, вважає, що ВДЦП створений з численними порушеннями законодавства, проте пішов на цей крок у відповідь на демонстроване прагнення Всеукраїнським депозитарієм цінних паперів стати законослухняним учасником ринку, зокрема, відкрити кореспондентський рахунок в НДУ.
"НДУ вважає за можливе так само зробити зустрічний крок на шляху до встановлення повноцінної співпраці з депозитарієм ВДЦП і відкликає свій позов відносно незаконності отримання ВДЦП ліцензії на здійснення депозитарної діяльності", - говориться в повідомленні.
Водночас у ВДЦП агентству "Інтерфакс-Україна" розповіли, що істотніші позови Нацдепозітарію до конкурента, як і раніше, залишаються в судах, тоді як відкликаний позов, спочатку не мав судової перспективи.
Як повідомлялося, в Україні декілька останніх років триває суперечка між Національним депозитарієм України, в якому державі належить 86%, і комерційним депозитарієм МФС (правонаступником якого в 2009 році став ВДЦП з часткою Національного банку 22,86%) з приводу створення в країні центрального депозитарію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас