"Пробки" обходяться США 87 млрд дол. на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Пробки" обходяться США 87 млрд дол. на рік

Казна та Політика
574
Фінансові витрати американської економіки через переобтяжені транспортні магістралі складають близько 87 мільярдів доларів, наводить журнал Forbes дані Техаського інституту транспорту (Texas Transportation Institute).
Економічна рецесія помітно позначилася на трафіку, розвантаживши траси США. Проте перші ознаки оздоровлення знов загострили проблему пробок на дорогах - витрати часу в період з серпня по жовтень 2009 року зросли з 8% до 10%.
До списку найпроблемніших з точки зору дорожнього руху американських мегаполісів попали Нью-Йорк, Вашингтон, Чикаго і Даллас. Проте саме неблагополучна ситуація склалася в Лос-Анджелесі. Близько 35% часу за кермом жителі цього міста проводять в пробках.
В докризовому 2007 року часовий "податок на пробки" тут досяг свого піку, склавши 45% загального часу, проведеного на колесах.
"Найвужчим" місцем на транспортних магістралях США є траса Лос-Анджелес - Лонг-біч - Санта-Ана. На голлівудському фривеї затори відбуваються 85 годин на тиждень. Найбільше стоять у пробках ті, хто наважується їхати по трасі о 5 годині вечора в четвер, передає РІА "Новості".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас