Українці масово ввозять дешеві закордонні продукти харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці масово ввозять дешеві закордонні продукти харчування

Казна та Політика
1549
Різке збільшення спроб ввезення продуктів фіксують прикордонники західного регіону. Основні види продуктів, які українці намагаються ввезти, це - м'ясо, цукор, кава, вино і горілка, овочі і фрукти. Річ у тім, що в сусідніх державах вони коштують дешевше, та і пасхальні свята не за горами. Порушники особливо активізувалися в останні два тижні, число спроб провезення продуктів збільшилося втричі, повідомили в Держмитслужбі західного регіону.
В 74% виявлених випадків контрабанди в Україну намагалися ввезти м'ясо. Його зазвичай везуть з Польщі невеликими партіями до 300 кілограмів. Двічі за останній час затримували великі партії м'яса до 20 тонн. Також в Україну везуть польський цукор, ціна на який у нас відчутно зросла. З Румунії, Молдавії та Угорщини везуть вино і горілку, теж в незначній кількості до 5 літрів.
На українсько-угорській ділянці кордону часто доводиться вилучати каву, овочі та фрукти, кажуть прикордонники. Аналітики Держмитслужби прогнозують, що з наближенням свят незаконне ввезення продуктів збільшиться. Швидше за все, цей перелік поповниться твердими сирами, цитрусовими і маслом.
Активізується і так звана "сіра" контрабанда, коли товар намагаються ввезти із заниженою ціною або вагою, або за транзитною схемою, відзначають митники.
Недавно в країні подорожчала ще і гречка. Антимонопольний комітет має намір розібратися, чому гречка так злетіла в ціні і аграрії не можуть збути свій товар.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас