Експерт: Імпорт молока і молокопродуктів в Україну з Білорусі за останніх 2 роки виріс на 200% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Імпорт молока і молокопродуктів в Україну з Білорусі за останніх 2 роки виріс на 200%

Аграрний ринок
298
Імпорт молока і молокопродуктів в Україну з Білорусі за останніх 2 роки виріс на 200%. Про це повідомив в.о. виконавчого директора Союзу молочних підприємств Білорусі Олександр Кондрашов.
За його словами, висока динаміка була викликана дефіцитом молока і молокопродуктів в Україні. "Сьогодні ніхто не демпінгуватиме, тому що ціни на продукти у валюті зросли на 30%, попит перевищує пропозиція, який ми можемо задовольнити, особливо це стосується зимового періоду", - відзначив А.Кондрашов.
За його словами, Білорусь планує збільшити свою присутність на ринках Росії і України, зокрема за такими продуктами як сухе молоко і вершкове масло. "Уряд Білорусі намагається освоїти нові ринки, опрацьовуються всі можливості для виходу в нові країни. Ми робимо все, щоб якось закріпитися на експортних ринках", - відзначив А.Кондрашов.
Він також унеможливив імпорт молока до України як сировини для виробництва масла і інших молокопродуктів. "Це виключено, тому що на такі постачання потрібний дозвіл міністерства, а міністерство не влаштовують такі постачання. Навіщо віддавати сировину, якщо за неї можна отримати маржинальний продукт, з хорошою рентабельністю і отримати свій прибуток", - відзначив А.Кондрашов.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас