Уряд зобов'язав "Нафтогаз України" погоджувати дії щодо участі в зборах акціонерів з Мінпаливенерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд зобов'язав "Нафтогаз України" погоджувати дії щодо участі в зборах акціонерів з Мінпаливенерго

Енергетика
191
Кабінет міністрів зобов'язав Національну акціонерну компанію (НАК) "Нафтогаз України" погоджувати з Міністерством палива і енергетики всі свої дії щодо участі в зборах акціонерів компаній, в яких держхолдинг має корпоративні права. Про це повідомив прес-секретар Мінпаливенерго Фент Ді із посиланням на прийняте в середу рішення уряду.
Як повідомлялося, цього ж дня глава Мінпаливенерго Юрій Продан підтвердив журналістам факт проведення зборів акціонерів ЗАТ "Укртатнафта" в лютому. При цьому керівництво "Нафтогазу" прийняло рішення про участь в зборах без погодження з профільним міністерством, підкреслив міністр.
В кінці минулого - на початку поточного року "Укртатнафта" розмістила оголошення про плани провести збори акціонерів 16, 22, 29 січня, а також 5, 12 і 19 лютого.
Джерело в "Татнафті" стверджувало, що збори акціонерів "Укртатнафти" відбулися 5 лютого без представників російської компанії. На них було прийнято рішення про реорганізацію в ПАТ.
Статус ПАТ звільняє акціонерів від зобов'язання пропонувати свої акції при продажі в першу чергу іншим акціонерам.
"Укртатнафта" 23 лютого в офіційній пресі повідомила, що перейменувалася із закритого АТ в публічне АТ, що підтверджує інформацію російського ВАТ "Татнафта" про проведення в лютому 2010 року зборів акціонерів "Укртатнафти".
ЗАТ "Укртатнафта" створене відповідно до указів президентів України і Татарстану в 1994 році на базі Кременчуцького НПЗ. Раніше 18,296% акцій НПЗ належало структурам, близьким до ВАТ "Татнафта", ще 28,7788% - міністерству майна Татарстану. В результаті судових розглядів частка татарстанських акціонерів в ЗАТ практично обнулена, а на підприємстві з'явився новий крупний акціонер - пов'язане з групою "Приват" ТОВ "Корсан" (володіє 19,449% акцій). Ще 28,7788% "Укртатнафти" станом на кінець 2009 року перебували на казначейському рахунку емітента і чекали продажу, першочергове право на який мали чинні акціонери.
НАК "Нафтогаз України" в даний час належить 43,054% акцій "Укртатнафти".
Потужності Кременчуцького НПЗ розраховані на переробку до 18,6 млн тонн сировини на рік.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас