Експерт: Закупівельні ціни на молоко в Україні цієї весни мають знизитися на 10-15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Закупівельні ціни на молоко в Україні цієї весни мають знизитися на 10-15%

Аграрний ринок
572
Закупівельні ціни на молоко в Україні цієї весни мають знизитися на 10-15%. Про це повідомив журналістам голова Українського молочного комітету Міжнародної молочної федерації Олександр Чагаровський.
За його словами, закупівельні ціни є дуже завищеними через низькі обсяги пропозиції молока. У зв'язку з цим, на його думку, з настанням весни пропозиція молока збільшуватиметься, що дозволить стабілізувати і знизити ціни на молоко.
О.Чагаровський вважає, що зниження закупівельних цін не призведе до зниження роздрібних цін на молочну продукцію, бо витрати на виробництво і собівартість продукції постійно зростають. Крім того, вважає експерт, споживачі зараз погоджуються платити за молоко, кефір і сир значно більше, ніж півроку тому, що свідчить про припинення спаду споживання молокопродуктів, винятком може бути лише сир, який може подешевшати на 15%.
"Тим не менше, ринку молочної продукції є куди зростати на внутрішньому ринку. Фізичні норми споживання молочних продуктів на людину на рік складають 380 кг, тоді як українець споживає 148 кг", - сказав він. О.Чагаровський відзначив, що споживання молочних продуктів у 2010 р. має поступово почати зростати, у тому числі й на дорожчі види продукції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас